6 Şubat 2016 Cumartesi

The Attorney

Yakın zamanda bir film izledim. O kadar etkileyici bir filmdi ki, uzun zamandır istediğim ama cesaret edemediğim blog işlerine başlamama bile vesile oldu. Ne alaka diyebilirsiniz, ama ben etkilendiğim herhangi bir şeyi hemen başkalarına anlatmak isterim ama ne yazık ki çevremde böyle biri yok. O yüzden buraya yazıyorum. Hayırlısı olsun artık. ^_^ Gelelim filmimize. Film Kore'de en fazla gişe yapan filmler arasında sekizinci sıradaymış ki gerçekten hak ediyor. Hele o oyunculuklar... Anne rolündeki Kim Young Ae... O kadar harika oynadı ki. Kim Sang Ho her zamanki gibi harikaydı. Ve Siwan... Az sahnesi vardı belki ama övgüyü hak eden bir oyunculuk sergilemişti. Zaten gerçeğe dayalı bir film olduğundan senaryosu sizi hemen içine alıyordu. Kısaca konusunu anlatmak gerekirse... Song Woosook lise mezunu bir avukattır. Hukuk fakültesini bitirmeyip sınavları geçerek avukat olduğundan meskektaşları tarafından küçümsenmektedir lakin Woo Sook bunu pekte önemsemez. Ne de olsa çok para kazanmak için avukat olmuştur. Ama birgün tanıdığı bir gencin avukatlığını üstlenmesiyle hayata ve avukatlığa bakışı değişecektir... Buradan sonrası azıcık spoiler olabilir, benden söylemesi.
Bu repliğin filmin omurgasını oluşturduğunu düşünenlerdenim ben. O sözü yazan avukatımız Woo Sook. Avukatlık sınavını kazanmadan önce, inşaatı yaparken yazıyor. Ve filmin sonuna kadar bu söze sadık kalması gerçekten çok güzeldi. Kore filmlerindeki bu hissiyatı seviyorum ben. Nedenini, nasılını çok iyi veriyorlar biz izleyicilere.
Bu replik ise acı gerçekliğin dile getirilmiş haliydi. Bilmiyorum yakın zamanda 1984 romanını okumamın bu replikten çok etkilenmemle ilgisi var mı? Büyük ihtimalle vardır, ama etkelemesinin en büyük nedeninin gerçekten böyle bir suçun var olması olduğunu düşünüyorum. Düşünce suçu...
Mahkeme sahnelerinde Avukat Song ile birlikte bende öfkelendim, hayal kırıklığı yaşadım ve üzüldüm. Hele mahkumların ağladığı sahne... Ne kadar acı bir dünyda yaşıyoruz dedirtti bana. Ve alttaki replik o kadar hoşuma gitti ki. Öncesinde adalet istiyorsak önce paramız ve gücümüz olmalı tarzı bir konuşma geçmişti. Ne kadar güzel dedi Avukat Song.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder